Evropska liga
3

Pavić: Domžalama uloga blagog favorita, Širokom Brijegu pozitivan rezultat

Klix.ba
Nogometaši Širokog Brijega u odličnom raspoloženju i s vjerom u pozitivan rezultat dočekuju četvrtak i prvi dvoboj 1. kola kvalifikacija za Ebropsku ligu na Pecari protiv Domžala.

Trener Boris Pavić pohvalio je pristup i zalaganje svih nogometaša tokom jednomjesečnih priprema, a iako je o slovenskom predstavniku govorio o superlativima, ni u jednom trenutku nije bio u dvojbi oko toga da će njegovi izabranici "odigrati pravu utakmicu i uz pomoć navijača na Pecari ostvariti pozitivan rezultat koji će biti dovoljan za uzvrat, odnosno koji će nakon 180 minuta donijeti prolaz Širokom u sljedeću rundu kvalifikacija“.

Kao glavne poluge Domžala Pavić je izdvojio Ibričića i Ibraimija te smatra da su protivnici odlični su u tranziciji, kompaktni i brzi. Slovence je označio kao "blage favorite“, ali nije propustio naglasiti da Široki Brijeg igra kući i da će navijači u četvrtak vidjeti "ofenzivan Široki koji će strpljivo graditi akcije i pripaziti na ultraofanzivne Domžala“.

Pavić sastav nije želio otkriti, kazao je tek da Dino Ćorić neće konkurirsati, dok će Čabraju vjerovatno koristiti u određenoj mjeri.

Dražen Bagarić je kazao kako je pun samopouzdanja i da želi nastaviti golgeterski niz iz prošle sezone. S Domžalama je imao iskustva u dvije prijateljske utakmice kada je postigao tri gola i želi nastaviti s takvom efikasnošću i u Europskoj ligi.

Josip Ćorluka je, pak, najavio nogometnu poslasticu i da će Široki na brzinu i tempo Slovenaca odgovoriti s "više trke i bržu protočnost lopte nego u Premier ligi BiH“.

"Uz maksimalan respekt prema Domžalama, vjerujem da, ako uspijemo od prve minute nametnuti svoju igru, dobar rezultat neće izostati“, zaključio je Ćorluka.