Serie A
0

Pato za pobjedu Milana protiv Siene

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Milan je pobjedom otvorio novu sezonu u talijanskom nogometnom prvenstvu. Slavili su “rossoneri” 2-1 na gostovanju kod Siene i tako donijeli svom novom treneru Leonardu pobjedu u debiju na klupi u Seriji A.

U dvoboju u kojem je Milan imao posjed lopte čak 67% i apsolutnu terensku inicijativu, apsolutni je junak utakmice bio mladi 19-godišnji brazilski napadač Alexandre Pato, strijelac oba gola za milansku momčad.

Zabio je Pato za vodstvo Milana u 29. minuti nakon lijepog proigravanja Ronaldinha u lijevi donji ugao, ali vodstvo gostiju nije dugo trajalo budući je Siena samo pet minuta kasnije izjednačila preko Abdela Kadera Ghezzala iz neposredne blizine nakon zbrke u kaznenom prostoru "rossonera".

S neriješenim se rezultatom otišlo na odmor, a već u trećoj minuti nastavka Pato je ponovo u akciji. Akciju je započeo ponovo Ronaldinho koji je uposlio Mathieua Flaminija, a Francuz još bolje upošljava Pata na drugoj vratnici kojem zaista nije bilo teško ugurati loptu u praznu mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao iako je bilo prilika na obje strane.

Ova pobjeda zasigurno će donijeti veliko samopouzdanje u Milanovu svlačionicu nakon slabijih igara u predsezoni i odlaska najveće zvijezde, Brazilca Kake (u Real Madrid) u prijelaznom roku.

Serie A, 1. kolo:

Siena – Milan 1-2 (Ghezzal 34 / Pato 29, 48)

Bologna – Fiorentina 1-1 (Osvaldo 24 / Mutu 65)