Nogomet
2

Pato veoma blizu potpisa za Chelsea

Klix.ba
Alexandre Pato
Alexandre Pato
Chelsea i Corinthians su u završnoj fazi pregovora, tako da bi brazilski nogometaš Alexandre Pato uskoro trebao stići na Stamford Bridge.

Chelsea je veoma blizu realizacije transfera Pata vrijednog 10,4 miliona eura. Dvadesetšestogošnji nogometaš se očajnički želi vratiti u Evropu, a engleska Premierliga je idealna destinacija.

Bivšem napadaču Milana je potrebna radna dozvola, ali i nekoliko sedmica priprema kako bi se vratio u formu s obzirom na to da nije igrao od novembra. Transfer bi se trebao realizovati do kraja ove sedmice.

Chelsea istovremeno pokušava dovesti ofanzivnog veznog nogometaša Shakhtara iz Donjecka Alexa Teixeiru. Na listi želja Plavaca su napadač Milana Carlos Bacca, kao i napadač West Hama Said Berahin. Klub bi trebao napustiti Loic Remy.

Menadžer Chelseaja Guus Hiddink se želi riješiti Radamela Falcaoa, a njegov klub Monaco je odbio vratiti ga s posudbe prije vremena.

Defanzivac Branislav Ivanović će najvjerovatnije potpisati novi jednogodišnji ugovor, a njegov saigrač Papy Djilobodji bi trebao potpisati za Werder.