Talijanski kup
0

Pato odveo Milan u polufinale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Milana plasirali su se u polufinale Talijanskog kupa, pobijedivši u gostima Sampdoriju s 2-1. Junak "rossonera" bio je brazilski napadač Pato.

On je već u prvom poluvremenu s dva pogotka gurnuo Milan ka pobjedi koju je vodeća ekipa Serije A znala sačuvati u nastavku. Pato je prvi gol postigao u 17. minuti nakon što mu je glavom loptu spustio Thiago Silva.

Samo pet minuta kasnije u svojoj debitantskoj utakmici za Milan sjajno je reagirao Urby Emanuelson. Donedavni veznjak Ajaxa zadržao se na nogama u duelu sa suparničkim stoperom, a potom odlično proigrao Pata koji je varkom izbacio jednog igrača, ušao u šesnaesterac i zabio za 2-0.

Sampdoria je smanjila u 51. minuti kada je Stefano Guberti glavom proslijedio u mrežu loptu koju mu je s desne strane nabacio Massimo Maccarone.

Spomenimo i da je u igru u 78. minuti za goste ušao Antonio Cassano koji je nedavno napustio upravo Sampdoriju nakon što je vulgarno izvrijeđao predsjednika kluba. Publika ga je dočekala gromoglasnim zvižducima, a on im je, uz osmijeh, uzvratio mahanjem. 

Talijanski kup, polufinale:

Sampdoria - Milan 1-2 (Guberti 51 / Pato 17, 22)

Kasnije:

Napoli - Inter