Nedostaje mu Italija
59

Pato: Maldini zna da sam spreman vratiti se u Milan

D. B.
Alexandre Pato
Alexandre Pato
Nekadašnji brazilski nogometaš Milana Alexandre Pato ne bi imao ništa protiv povratka u redove Rossonera.

Pato ima ugovor s Orlando Cityjem do decembra ove godine, no čini se da sanja o povratku u Milan za koji je potpisao u januaru 2008. godine te postigao 63 gola u 150 nastupa.

Uprkos dobrom početku, stvari su krenule nizbrdo pa je Brazilac napustio klub 2013. godine i otišao u Corinthians. Novinari su ga pitali šta bi se promijenilo ovog puta.

"Pitao bih svoje roditelje da ostanu sa mnom u Milanu. Klub mi je dao sve što je mogao, volim Milan, ali sam bio sam u teškim trenucima. Bio sam veoma mlad kada sam stigao, moji roditelji su proveli neko vrijeme sa mnom, ali su se vratili u Brazil. Da su ostali sa mnom, imao bih veću podršku", izjavio je Pato.

Dodao je da sportski direktor Milana Paolo Maldini zna da se 32-godišnji nogometaš želi vratiti u klub.

"Lijepo mi je u Orlandu i imam ugovor, ali Maldini zna da sam spreman za povratak. Zreliji sam, imam drugačiji stav prema nogometu i mogu biti koristan mladim igračima. Nedostaju mi Italija i Italijani, uvijek govorim supruzi da ću je odvesti u Italiju i da će tada razumjeti o čemu govorim. Milano mi je važan, mnogo toga mi nedostaje. Volio bih se vratiti u klub, a u Seriji A ima starijih igrača", kazao je Brazilac.

On vjeruje da Rossoneri mogu do tilule, a večeras igraju drugu utakmicu polufinala Kupa Italije protiv Intera.

"Bit će to teška utakmica, Milan ne smije praviti greške. Mogu osvojiti tilulu, a pobjeda u Kupu Italije bi ih dodatno motivisala. Olivier Giroud je snažan, a Rafael Leao mora praviti ispravne poteze. Utakmica će biti otvorena, uvijek je tako protiv Intera. Igrao sam u timu s mnogo šampiona, a ovaj Milan je sve bolji i ima svijetlu budućnost jer direktori prave dobar tim", završio je Pato.

On je s Milanom osvojio Superkup Italije i Seriju A.