Nogomet
0

Pasquier: FIFA će stati iza svih odluka NSBiH koje su statutarne

FENA
Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - predsjednik lljo Dominković i drugi potredsjednik Bogdan Čeko, koji su u Sydneyu prisustvovali Kongresu Međunarodne nogometne federacije, razgovarali su s Evom Pasquier, zaduženom da uime FIFA-e prati rad nacionalnih asocijacija, saopćeno je iz NSBiH.

"S obzirom na to da je prije nekoliko dana NSBiH uputio kompletnu informaciju FIFA-i i UEFA-i u vezi s aktuelnom situacijom u bh. nogometu, Eva Pasquier je izjavila da će FIFA apsolutno stati iza svih odluka organa saveza koje su statutarne i da neće dozvoliti miješanje političkih i ostalih nestaturanih organa i grupa", navodi se u saopćenju NSBiH.

Pasqueir je posebno istakla obavezu nacionalne asoscijacije NSBiH da se u ovom slučaju moraju uključiti svi statutom predviđeni organi (Predsjedništvo, Izvršni odbor, Disciplinska komisija, tužioci Saveza itd.) i poduzeti adekvatne mjere protiv svih nogometnih radnika koji pokušavaju okrenuti navijače, medije, igrače i ostale nogometne radnike koji su u sistemu nacionalne asocijacije protiv legalnih organa u NSBiH.