Nogomet
4

Pašić: Baleu treba posvetiti posebnu pažnju, a za tu ulogu je najbolji Bešić

FENA
Predrag Pašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predrag Pašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vjerujem da Garethu Baleu treba posvetiti posebu pažnju, te da bi za ulogu njegovog čuvara najbolji bio Muhamed Bešić - izjavio je Agenciji FENA bivši fudbaler Sarajeva Predrag Pašić u osvrtu na sutrašnji kvalifikacioni susret između Velsa i BiH.

Pašić ističe da je teško naći najbolje rješenje za Balea jer je on igrač koji se mnogo kreće i traži poziciju iz koje bi mogao ugroziti gol protivnika, te da je najbolje da neko striktno vodi računa o njegovom kretanju, a za taj posao je najbolji izbor Bešić.

Naglašava da je utakmica protiv Velsa veoma važna za nastavak kvalifikacija, te da bi pobjeda protiv Velšana ''dala snagu'' izabranicima Safeta Sušića za naredne kvalifikacione utakmice, posebno susret protiv Belgije koji je na rasporedu tri dana nakon sutrašnjeg meča u Cardiffu.

"Poraz bi nas značajno udaljio od ostvarivanja plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ne bi nas u potpunosti izbacio iz trke za mjesta koja vode u Francusku, ali taj cilj bi bio mnogo nedostižniji nego sada. Možemo reći da je taj meč presudan za nastavak kvalifikacija. Pobjeda bi nam vratila samopouzdanje, a samim tim bi utakmica protiv Belgije bila drugačija", rekao je Pašić.

Smatra da Vels, iako u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača svijeta, nije ekipa koju treba svrstavati u favorite grupe, već da je to reprezentacija koja samo "nekome može pomrsiti račune''.

"Igranje Balea je najveći problem za naš tim. Utakmica protiv Kipra je pokazala da nam jedan brz igrač može stvoriti mnogo problema, a pogotovo sada kada nam fali nekoliko defanzivaca. U svakom slučaju, mislim da i s Baleom Vels nije favorit, već samo ekipa koja može nekome pomrsiti račune", zaključio je Pašić.