Priznali krivicu
15

Paru koji je objavio fotografije Emiliana Sale iz mrtvačnice prijeti zatvorska kazna

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Paru koji je priznao da je pristupio snimku sigurnosne kamere koji se odnosi na obdukciju preminulog nogometaša Emiliana Sale sada prijeti zatvorska kazna.

Dvadesetosmogodišnji Sala je kompletirao transfer iz Nantesa u Cardiff kada je njegov avion tokom leta pao u Engleski kanal sjeverno u Guerneseyja 21. januara. Njegovo tijelo je pronađeno 6. februara, a narednog dana je obavljena obdukcija u mrtvačnici u Bournemouthu.

Sherry Bray (49) i Christopher Ashford (62) su se danas pojavili na sudu gdje su priznali da su pristupili snimku sigurnosne kamere koji prikazuje obdukciju Salinog tijela.

Ashford je priznao da je kriv po tri tačke optužnice, odnosno da je neovlašteno pristupio kompjuterskom materijalu između 9. i 11. februara ove godine. Bray je priznala da je kriva po tri tačke optužnice, odnosno za neovlašteni pristup kompjuterskom materijalu između aprila prošle i februara ove godine. Također, priznala je da je ometala istragu govoreći Ashfordu da izbriše fotografije 12. februara, a narednog dana je izbrisala snimke kamere i Salinu fotografiju sa svog mobitela.

Par je pušten nakon plaćanja kaucije, a na sudu se moraju pojaviti 20. septembra.