Revanši play-offa
60

Partizan se plasirao u grupnu fazu Evropske lige, pirove pobjede BATE-a i AEK-a

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Partizana plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige nakon što su u dva meča play-offa bili bolji od norveškog Moldea. Nakon pobjede Crno-belih od 2:1 prije sedam dana u Beogradu, večeras je bilo neriješeno 1:1.

Prvo poluvrijeme nije dalo naslutiti da će Partizan večeras imati puno problema. Iako ni oni nisu briljirali sama činjenica da Molde nije uputio niti jedan šut ka gostujućem golmanu govori sama za sebe.

U nastavku druga slika na terenu. Igralo se znatno ofanzivnije s obje strane pa je tako bilo i dosta dobrih prilika za postizanje gola. Iz jedne takve Molde je poveo u 72. minuti, a strijelac je bio James. Međutim, slavlje domaćih trajalo je svega osam minuta jer je Miletić izjednačio i ujedno postavio konačnih i dovoljnih 1:1.

BATE je ostvario pobjedu od 2:0 protiv Astane golovima Skaviša i Jablonskog, ali to nije bilo dovoljno jer su u Kazahstanu izgubili s 3:0.

Slično je bilo i s grčkim AEK-om koji je pobijedio 2:0 u gostima kod Trabzonspora, ali nakon katastrofe u Grčkoj i poraza od 3:1 njihova se evropska turneja ovdje završava. Za AEK je 90 minuta igrao bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ, dok Anel Šabanadžović nije bio u kombinaciji za igru.