Evropska liga
32

Partizan se ispromašivao u Beogradu i nezasluženo izgubio od Manchester Uniteda

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda upisala je minimalnu pobjedu u Beogradu protiv Partizana rezultatom 1:0 u meču 3. kola grupne faze Evropske lige.

Atmosfera na ispunjenom stadionu Partizana od prve minute je bila zaista sjajna, a u takvom ambijentu malo bolje su se snašli gostujući igrači koji su ujedno imali i prvu priliku u 16. minuti kada je McTominay šutirao, ali nakon udarca glavom lopta odlazi pored gola.

Narednu šansu za Crvene đavole imao je Jesse Lingard u 38. minuti kada je pogodio stativu, a prvu veliku priliku za Partizan imao je Umar Sadiq u 41. minuti kada je šutirao pored gola.

Pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti, Manchester United stiže u vodstvo. Nemanja Miletić je srušio Brandona Williamsa, sudija Estrada je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Anthony Martial koji je pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu Partizan je još ofanzivnije krenuo prema golu gostiju iz Engleske, ekipa Save Miloševića imala je nekoliko izuzetno dobrih prilika, ali ipak nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu. Crno-beli su u drugom poluvremenu imali pet velikih prilika za postizanje pogotka, ali nisu uspjeli postići gol, pa ostaje žal zbog poraza od engleskog velikana.

Treba istaći da je sudija Estrada u drugom poluvremenu propustio svirati i čist kazneni udarac za Partizan. Nakon ovog poraza, crno-beli se nalaze na trećem mjestu svoje grupe sa četiri boda, AZ Alkmaar ima pet bodova, a Manchester United na prvom mjestu ima sedam bodova.