Konferencijska liga
31

Partizan s igračem manje došao do velike pobjede, Pirić uspješan s Larnacom

D. P.
Partizan nosi pozitivan rezultat iz Moldavije (Foto: EPA-EFE)
Partizan nosi pozitivan rezultat iz Moldavije (Foto: EPA-EFE)
Kao i u Evropskoj ligi, i u Konferencijskoj ligi večeras su odigrana četiri duela, a nogometaši Partizana upisali su veliku pobjedu na gostovanju Sheriffu u Tiraspolju.

Beograđani su dobili protivnika "po mjeri" u šesnaestini finala Konferencijske lige, a danas su uspjeli doći do trijumfa iako su skoro cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Ricardo Gomes je prošao po lijevoj strani i šutirao, a lopta je uz dosta sreće završila u mreži Moldavaca.

U 50. minuti Igor Vujačić je dobio direktan crveni karton nakon neopreznog starta i ostavio je Beograđane u teškoj situaciji. Ipak, Partizan se odbranio tako da nosi jedan gol prednosti uoči revanša na svom terenu.

S igračem manje slavio je i Lazio pošto je lijep gol Cire Immobilea iz završnice prvog dijela bila razlika između dva tima u okršaju Nebeskoplavih i rumunskog Cluja.

Ludogorets je minimalnim rezultatom 1:0 savladao Anderlecht, dok je isti rezultat viđen u duelu AEK-a iz Larnace i Dnipra. U tom meču za domaći tim branio je bh. golman Kenan Pirić.

Rezultati i strijelci:

Lazio - Cluj 1:0 (Immobile 45+3')

Sheriff - Partizan 0:1 (Gomes 45')

Ludogorets - Anderlecht 1:0 (Thiago 9')

AEK Larnaca - Dnipro 1:0 (Garcia 84')