Nehumani uslovi za igru
22

Partizan prijeti istupanjem iz lige, Crvena zvezda ih podržala, a igrači provociraju

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U Super ligi Srbije još uvijek se ne stišava bura nakon utakmice između Partizana i Mačve koja je završena bez pogodaka, a koja se odigrala u izuzetno teškim vremenskim uslovima zbog čega su crno-beli najavili moguće istupanje iz lige.

Utakmica 21. kola odigrala se više po sniježnom nego travnatom terenu, a nezadovoljni navijači Partizana pred kraj utakmice odlučili su grudvama zasuti pomoćnog arbitra.

Čelnici Partizana bili su nezadovoljni odlukom delegata da se utakmica igra, smatrajući da je to glavni razlog zbog kojeg su izgubili bodove.

"Smatramo da je grubo prekršen članak 68 Pravilnika o takmičenju. Uložit ćemo žalbu. Budemo li odbijeni, pokrenut ćemo drugostupanjski postupak. Budemo li ponovno odbijeni, razmotrit ćemo što i kako dalje. Partizanov upravni odbor blizu je odluke da donese odluku o istupanju iz Superlige", poručio je Partizanov potpredsjednik Vladimir Vuletić.

Nakon što su najavili mogućnost istupanja iz lige, ubrzo im je stigla podrška, ni manje ni više nego od gradskog rivala i prvog konkurenta za titulu prvaka - Crvene zvezde.

"FK Crvena zvezda ima puno razumijevanje za primjedbe FK Partizan koje su iznijeli u svom današnjem saopštenju. Saglasni smo da, ako propisi to dozvoljavaju, FSS poništi utakmicu koju je naš vječiti rival odigrao sa FK Mačva iz Šapca i omogući im odigravanje nove u terminu kada im to odgovara. Nadamo se da će takve odluke doprinijeti smirivanju strasti u srpskom nogometu i podići sportske odnose večitih rivala na viši nivo, što FK Crvena zvezda iskreno želi", istakao je direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić.

Ipak, riječi direktora Crvene zvezde ubrzo je "poništio" nogometaš ovog kluba Filip Stojković koji je preko društvenih mreža prokomentarisao cijelu situaciju.

"Alo bre, mi odlučujemo sine, kad se igra. Zato što je*emo", istakao je reprezentativac Crne Gore pokazujući na Zvezdin grb na dresu.

Kakva će odluka Fudbalskog saveza Srbije (FSS) biti i da li će ponoviti utakmicu između Partizana i Mačve, ostaje da se vidi, a nakon 21. kola Partizan ima 44 boda, čak 12 manje od Crvene zvezde koja ima i utakmicu manje.