Sjajna atmosfera
91

Partizan nakon 50 godina gostovao u bh. gradu, događaj uveličali Halid Muslimović i standardni Zmaj

H. H.
Halid Muslimović i Siniša Saničanin (Foto: FK Partizan)
Halid Muslimović i Siniša Saničanin (Foto: FK Partizan)
Udruženje navijača FK Partizan iz Prijedora i Fudbalski klub Rudar Prijedor, priredili su nezaboravnu dvodnevnu "Crno-belu Akademiju" za delegaciju beogradskog kluba koja je brojala 40 članova, a doprinos je dao i popularni bosanskohercegovački pjevač Halid Muslimović.

Kako su saopćili iz Partizana, dočekalo ih je, i uz bakljadu i navijačke pjesme, pozdravilo oko 1.000 pristalica Parnog valjka, koji su priredili nezaboravno iskustvo.

"Prije nego što smo se uz prijatnu i opuštenu atmosferu družili na svečanoj proslavi, ljubazni i gostoprimljivi domaćini su organizovali posjetu Nacionalnom parku 'Kozara', gdje je u muzeju bio organizovan školski čas, uz srdačan prijem direktora Božidara Nikoletića. Crno-belu Akademiju, najveći navijački skup, gdje su domaćini bili predsjednik Udruženja Stojan Janjetović, koji je ujedno i sportski direktor FK Rudar Prijedor i predsjednik UO Udruženja, Igor Suvajac, prisustvom i pjesmom uveličao je poznati pjevač Halid Muslimović, inače član UO FK Rudar Prijedor, ali i veliki navijač Partizana", navodi se.

Kompletnu fotogaleriju pogledajte ovdje.

Na skupu je podijeljeno 500 članskih karata i najavljena još prisnija i konkretnija saradnja, kao i posjeta najmlađih Partizanovaca "Dječijoj tribini".

Drugog dana, gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, odnosno njegov zamjenik Žarko Kovačević, ugostili su svih 40 članova delegacije Partizana i u prijatnom razgovoru napravili uvertiru za prijateljski meč na Gradskom stadionu. Na tribinama je bilo 5.000 gledalaca, a domaći Rudar Prijedor je bio bolji od Partizana 4:2.

Partizan je posljednji put gostovao u Prijedoru prije 50 godina, a nakon utakmice najmlađi navijači su se družili sa igračima Partizana, a potom je upriličen i svečani ručak.

Delegaciju beografskog kluba činili su član Upravnog odbora Dragan Trailović, član komisije za klubove i prijatelje i navijače Maja Krstajić, prvotimci Aca Trifunović i Rade Zalad, kao i Bojan Ostojić, odnosno reprezentativac BiH Siniša Saničanin, koji je rođen u Prijedoru.