Crno-bijela ofanziva
3

Partizan krenuo po Cimirota, reprezentativac BiH ima želju da dođe u Beograd

N. K.
Cimirot u dresu BiH (Foto: EPA-EFE)
Cimirot u dresu BiH (Foto: EPA-EFE)
Tokom minulog vikenda Partizan je "spakovao" veznjaka Hamidoa Traorea iz turskog Giresunspora, a početak sedmice donijet će "ofanzivu" kluba iz Humske i na drugu veliku želju - Gojka Cimirota, prvotimca Standarda, o čemu se i ranije pisalo.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine sa srbijanskim pasošem ima dobru volju da obuče crno-bijeli dres, ali će do zaključivanja transfera, pored angažovanja i dobre volje, biti potrebni i "živci", ali i da se slože neke kockice, piše Telegraf.rs.

Činjenica da sam Cimerot želi u Partizan u velikoj mjeri olakšava i manevre kluba iz Humske koji je još protekle sedmice poslao zvaničnu ponudu Standardu za defanzivnog vezjaka. Tim povodom će u toku daašnjeg dana, najkasnije sutra i sam nogometaš razgovarati sa čelnicima belgijskog velikana, kako bi "pogurao" realizaciju, uz asistenciju agenta Miroslava Stevića i generalnog direktora Partizana Miloša Vazure koji su maksimalno angažovani po tom pitanju.

Još jedna dobra okolnost je na strani crno-bijelih: Cimirotu važeći ugovor sa Standardom ističe narednog ljeta, a kako je jesenja polusezone skraćena zbog Svjetskog prvenstva u Kataru i trajat će do početka novembra, bit će to i posljednja prilika za Belgijance da nešto zarade jer za tri mjeseca će igrač praktično biti u mogućnosti da pregovara s bilo kojim klubom i potpiše predugovor, kasnije ode i kao slobodan.

Postoji i jedna otežavajuća okolost u cijeloj priči i to je, pak, činjenica da je trener Standarda protiv prodaje Cimirota. Međutim, dobra strana i u tome po crno-bijele i igrača je fakt da je belgijski klub promenio cijelu vlasničku strukturu pa i sportski sektor u sklopu svega navedenog te će glas norveškog stručnjaka teško imati mnogo uticaja, tim prije što u Standardu planiraju podmlađivanje kadra i veći fokus ka ekonomskoj sekvenci u budućnosti.

Naravno, u Humskoj imaju spremna rješenja ako se transfer u ovom momentu ne realizuje, ali sudeći po dosadašnjem razvoju situacije, reklo bi se da će Gojko Cimirot vrlo brzo obući dres Partizana.