Konferencijska liga
62

Partizan ispustio pobjedu u Belgiji, ali došao na korak od nokaut faze

K. H.
Foto: FK Partizan/Facebook
Foto: FK Partizan/Facebook
Nogometaši beogradskog Partizana ispustili su pobjedu protiv Genta u Belgiji u susretu 4. kola grupne faze UEFA-ine Konferencijske lige, no bez obzira na to stigli su na korak od plasmana u nokaut fazu.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a sve vrijedno pomena desilo se u nastavku meča kada su viđena dva pogotka.

Partizan dolazi u vodstvo u 65. minuti kada je Urošević postigao spektakularan pogodaka s lijeve strane i to nakon što je slabijom desnom nogom pogodio dalje rašlje gola Genta, no slavlje srbijanskog tima trajalo je samo do 80. minute.

Chakvetadze je ubacio s desne strane, a na pravom mjestu bio je Tissoudali koji zakucava loptu u mrežu i donosi poravnanje i, na kraju će se ispostaviti, jedan bod svom timu.

Nakon ove utakmice Gent je ostao na prvom mjestu grupe sa 10 bodova i ovaj tim je već osigurao plasman u nokaut fazu, dok je Partizan na drugom mjestu sa sedam bodova, pet više od Flore i Anorthosisa, što je ovaj tim dovelo na korak od plasmana u narednu fazu.

U gostujućem timu svih 90 minuta odigrao je bh. reprezentativac Siniša Saničanin, a u nekoliko navrata je odlično reagovao u odbrani.

Ostali rezultati utakmica u 18:45 sati:

AZ Alkaar - Cluj 2:0

LASK - Alashkert 2:0

Lincol - Slovan 1:4

Maccabi Tel Aviv - HJK 3:0

Omonia - Basel 1:1

Randes - Jablonec 2:2

Zorya - CSKA 2:0