Nogomet
0

Parreira ponovo izbornik Južnoafričke Republike

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Kao što se i očekivalo, brazilski stručnjak Alberto Parreira u petak je ponovno imenovan izbornikom južnoafričke nogometne reprezentacije.

Parreira je domaćine Svjetskog prvenstva iduće godine već vodio, a klupu je napustio u travnju 2008. zbog obiteljskih razloga. No, sada se odlučio vratiti, a s Južnoafričkim nogometnim savezom (SAFA) potpisao je osmomjesečni ugovor.

Trener koji je 1994. vodio Brazil do naslova svjetskog prvaka naslijedio je sunarodnjaka Joela Santanu koji je dobio otkaz nakon osam poraza u posljednjih devet utakmica.

Parreiri će predstojeća svjetska smotra biti već šesta u trenerskoj karijeri. Vodio je Brazil 1994. i 2006., Kuvajt 1982., Ujedinjene Arapske Emirate 1990., te Saudijsku Arabiju 1998. Kao glavni cilj, novi-stari izbornik "bafane bafane" istaknuo je plasman u drugi krug SP-a.

  • U drugom je krugu sve lutrija. Ali, prolazak dalje će ovisiti o skupini u koju će nas smjestiti ždrijeb. Domaćini natjecanja uvijek imaju veća očekivanja, navijači su im emotivniji, čak i iracionalni - objasnio je Parreira.