Veliki povratak
629

Parmina bajka sve bliža sretnom kraju: Ispali u 4. ligu, a sada su na korak do Serije A

Piše: N. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bajka Parme bliži se sretnom kraju budući da su Mljekari danas u 39. kolu Serije B pobijedili Ternanu na svom stadionu pa su im sada potrebna još tri koraka do cilja i velikog povratka u Seriju A.

Ceravolo je pogodio mrežu gostiju u 19., a Di Gaudio u 39. minutu i to je bilo dovoljno za trijumf koji je Parmi sačuvao drugo mjesto na tabeli, koje direktno vodi u najviši rang.

Parma je nakon bankrota 2015. godine zbog duga od 218 miliona eura ispala u najniži rang takmičenja, a zatim je iz sezone u sezonu uz pomoć vjernih navijača napredovala i ulazila u viši rang te se munjevito vratila na mapu italijanskog nogometa.

Do kraja sezone u Seriji B ostala su još tri kola, a plasman u Seriju A već je osigurao Empoli, koji je na prvom mjestu sa 78 bodova.

Parma je trenutno druga sa 66 bodova, Frosinone ima 65, Palermo 64, Venezia 63, a matematički šansu imaju i Bari i Cittadella, koji imaju po 61 bod.

Mljekari najprije gostuje Ceseni, zatim dočekuje Bari, a u posljednjem kolu gostuju Speziji pa nas bez sumnje očekuje prava drama u završnici Serije B.