Na usluzi bivšem klubu
2

Papac: Ako mogu pomoći Rangersima u skautiranju balkanskih igrača, tu sam

Klix.ba
Saša Papac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Saša Papac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac je izjavio kako je na usluzi Stevenu Gerrardu ukoliko legendarnom Englezu i Rangersima treba pomoć na klupi Rangersa.

"Gerrard radi odličan posao na klupi Rangersa. Iskreno, iznenađen sam tim, ali sam istovremeno i presretan. Njegovo iskustvo igranja može pomoći Rangersima da se vrate gdje su nekad bili. Iskreno vjerujem u to. Ako pogledate u prošlost, bilo je perioda kada su Rangersi bili bez trofeja", kaže Papac za The Scottish Sun.

Tridesetosmogodišnji Papac, koji je nedavno učestvovao na oproštajnoj utakmici Krisa Boyda, je ponudio svoju pomoć Gerradu.

"Ukoliko mogu pomoći Gerrardu oko skautiranja balkanskih igrača, tu sam. Trenutno su popularni Hrvati nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U Hrvatskoj ima dobrih igrača koji nisu skupi, što je veoma važno. Nikola Katić i Borna Barišić su već došli, a tu je i Eros Grezda koji je došao iz Osijeka.

Skautiranje igrača nije moj posao, ali ko zna šta budućnost nosi? Trenutno sam bez posla i čekam na ponude", rekao je Papac koji je posljednji angažman imao u Željezničaru gdje je od novembra prošle do juna ove godine obavljao funkciju sportskog direktora.