Spriječena tuča
0

VIDEO / Paolo Di Canio se sukobio s vlastitim igračem

Totalsport
Paolo Di Canio
Paolo Di Canio
Menadžer engleskog nogometnog četvrtoligaša (League Two) Swidona Paolo Di Canio imao je žestok sukob sa svojim napadačem Leonom Clarkom nakon ispadanja u drugom kolu Carling kupa od Southamptona.

Swindon je poražen u drugome kolu engleskog Carling kupa s 3-1 od Southamptona, a nakon utakmice sukobili su se menadžer domaće ekipe, Paolo Di Canio, i njegov igrač Leon Clark. Najprije su imali jednu raspravu kod aut linije nakon posljednjeg sudijinog zvižduka, da bi kasnije u tunelu sukob eskalirao do te mjere da se već spomenuti dvojac počeo naguravati, nakon čega su ih ljudi koji su se tamo našli morali razdvajati kako to naguravanje ne bi preraslo u tuču.

Clarke, koji je tek prije 10-ak dana pristupio klubu, odbio je ići u svlačionicu nakon utakmice, a nakon sukoba Di Canio je odbio prisustvovati na uobičajenoj press konferenciji. Na njoj se umjesto njega pojavio predsjednik Swindona Jeremy Wrey koji je pokušao objasniti što se tačno dogodilo.

"Očito da je došlo do sukoba, ali bilo bi krivo upirati prstom u nekog prije nego sagledamo sve činjenice. Leon je pri izlasku s terena imao nesuglasice s kondicijskim trenerom, na što je Paolo rekao da se takve stvari rješavaju iz zatvorenih vrata. Taj se "nesporazum" nakon toga nastavio u tunelu", rekao je Wrey.

"Menadžer je imao svako pravo da primiri situaciju. Paolo je otišao vidno uznemiren jer smatra da ga je jedan od njegovih igrača iznevjerio", zaključio je predsjednik Swindona.