Veliko interesovanje
163

Paninijevi albumi za Svjetsko prvenstvo naredne sedmice na bh. kioscima

Piše: N. K.
Foto: Panini
Foto: Panini
Paninijev album i sličice Svjetskog nogometnog prvenstva na bh. tržište stižu naredne sedmice, potvrđeno je za portal Klix.ba iz kompanije Ipress iz Širokog Brijega, koja je zvanični distributer albuma za bh. tržište.

"Ne možemo još uvijek precizirati tačan datum kada će se u prodaji naći sličice i album Svjetskog nogometnog prvenstva, ali će to navjerovatnije biti u naredni četvrtak. Preuzimanje albuma i sličica od Paninija bit će okončano najkasnije do ponedjeljka, a potrebno je potom nekoliko dana da budu u prodaji na kioscima širom BiH", rekao nam je Igor Rezić, komercijalni direktor kompanije Ipress.

Prije četiri godine u našoj državi bilo je ogromno interesovanje za Paninijev album i sličice, budući da je na Mundijalu u Brazilu igrala i reprezentacija BiH.

"Objektivno je da očekujemo nešto manju prodaju shodno tome da na Svjetskom prvenstvu neće biti Zmajeva. Međutim, u BiH postoji velika baza kolekcionara i ljubitelja sakupljanja albuma i sličica pa smatram da se izostanak BiH s Mundijala neće puno osjetiti", poručio je Rezić.

Panini je od Svjetskog prvenstva 1970. godine u Meksiku štampao albume svako naredno takmičenje najboljih svjetskih reprezentacija, a popularnost mu je dosegla nemjerljive razmjere širom planete.

U predstojećem albumu naći će se prostora za blizu 700 igrača koji će igrati u Rusiji, a bit će tu i sličice selektora, stadiona, maskota i ostalih zanimljivosti s Mundijala.