Brazil je uvod za kvalifikacije
0

Pandža: Da igramo bilo gdje na svijetu imali bi podršku sa tribina

Piše: Edin Isanović
Boris Pandža (Foto: Arhiv)
Boris Pandža (Foto: Arhiv)
Stoper bh. nogometne reprezentacije Boris Pandža standardan je prvotimac belgijskog Mechelena. Prvi šef struke Marc Brys ima veliko povjerenje u njega. Nekadašnji nogometaš Hajduka izuzetno je kvalitetan u zračnim dvobojima.

Mechelen je trenutno na desetom mjestu belgijskog prvenstva, a Pandža kaže da je sredina tabele - realnost.

"Ne mogu biti zadovoljan sa aktuelnom pozicijom, da smo osmi ili čak deveti onda bih rekao da je to prihvatljivo. Zanimljivo, puno bolje igramo protiv kvalitetnijih ekipa, dok bodove 'prosipamo' protiv onih manje kvalitetnih. Recimo, posljednji dvoboj igrali smo odlično i na kraju izgubili 1:0 od Bruggea. Kako da čovjek bude zadovoljan? Nemamo konstantu“, kaže Boris Pandža za Sarajevo-x.com.

Naglašava da Mechelenu nedostaje kontinuitet.

"Imamo puno oscilacija u igri. Smeta mi što klub nema više ambicioznosti. Konstantno sam u udarnoj postavi i sa te strane sam zadovoljan. Imam dobar status. Pokušat ćemo popraviti svoj položaj na tabeli do kraja prvenstva. Nema nam druge“. Potom je govorio o prijateljskoj utakmici BiH – Brazil koja se 28. februara igra u Švicarskoj.

"Okršaj kao i svaki drugi. Nema veliki rezultatski značaj, ali je svakako važna za uvod u kvalifikacije. Sigurno će nam to biti veliko iskustvo. Bit će zanimljivo igrati protiv Ronaldinha. Kada bi ostvarili dobar rezultat, bio bi to veliki plus“.

Posebno je pohvalio navijače za koje smatra da su ogromna podrška Zmajevima.

"Da igramo na bilo kojem mjestu na zemlajskoj kugli imali bi podršku sa tribina. Oni su zaista nevjerovatni, spadaju u sami svjetski vrh“.

Na kraju smo ga pitali da li prati igre svog nekadašnjeg tima – Hajduka. "Ne baš previše. Vidim da ima dosta promjena u ekipi“, zaključio je Pandža.