Euroliga
0

Panathinaikos slavio u velikom grčkom derbiju, Crvena zvezda poražena od Unicaje

Piše: K. H.
Olympiakos - Panathinaikos (Foto: EPA-EFE)
Širom Evrope odigrane su četiri utakmice 6. kola košarkaške Eurolige, a pobjede su upisale ekipe Khimkija, Fenerbahcea, Panathinaikosa i Unicaje.

Bamberg je na svom terenu poražen od Fenerbahcea ubjedljivim rezultatom 80:57, a već od samog početka meča bilo je jasno da turska ekipa puno više želi pobjedu u ovom susretu. Gosti u na poluvremenu imali prednost od deset poena razlike (43:33), a pitanje pobjednika riješeno je u posljednjoj četvrtini koju je Fenerbahce odigrao sjajno i na kraju upisao pobjedu.

Najviše poena u domaćoj ekipi postigao je Rubit koji je meč završio s 12 ubačenih poena, dok je u pobjedničkoj ekipi Vesely postigao 15 poena.

U velikom grčkom derbiju Panathinaikos je savladao Olympiakos kao gost rezultatom 70:62. Gosti su tokom čitavog meča imali blagu rezultatsku prednost koja je na poluvremenu iznosila pet poena razlike, da bi se u posljednjih deset minuta ipak ušlo s minimalnom prednošću Panathinaikos koji je vodio rezultatom 49:47.

Ipak, sjajnom igrom u posljednjoj dionici gdje su na kraju imali i deset poena prednosti Panathinaikos je upisao treću pobjedu u ovoj sezoni. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Gist koji je ubacio 15 poena, dok je kod Olympiacosa najviše poena ubacio Strelnieks koji je meč završio s 18 ubačenih poena.

U posljednjoj utakmici Unicaja je na domaćem terenu savladala Crvenu zvezdu rezultatom . Domaći su bolje otvorili meč i već nakon prve četvrtine ostvarili prednost od deset poena razlike koja je do poluvremena narasla na 14.

U drugom poluvremenu Unicaja je samo kontrolisala prednost koju je imala i na kraju upisala pobjedu .

Najefikasniji igrač u domaćoj ekipi bio je Nemanja Nedović koji je ubacio 17 poena, dok su kod Crvene zvezde po deset poena postigli Feldeine, Rochestie i Lessort.

Khimki je u prvom meču na svom terenu minimalno slavio protiv Baskonije rezultatom 91:90.