Pobijedili Flamengo
11

Palmeiras osvojio Copa Libertadores i odbranio titulu prvaka Južne Amerike

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Palmeirasa osvojila je južnoamerički Copa Libertadores pobjedom protiv Flamenga u finalu rezultatom 2:1, a gol odluke postignut je u petoj minuti produžetka.

Palmeiras je fantastično otvorio meč i već u petoj minuti golom Veige došao u vodstvo od 1:0, no Flamengo je napadao i tražio šansu da se vrati u ovaj meč i u tome su uspjeli u 72. minuti kada je Gabriel Barbosa pogodio za 1:1.

U regularnih 90 minuta više nije bilo pogodaka, a šampion Južne Amerike odlučen je nakon produžetaka i to već u petoj minuti dodatnih 30 minuta kada je nakon velike greške u odbrani Flamenga pogodio rezervista Deyverson i to samo četiri minute nakon što je ušao na teren.

On je oduzeo jednu loptu na sredini terena i to bivšem igraču Manchester Uniteda Andresu Pereiri, a nakon toga krenuo prema golu Flamenga i pogodio za, na kraju će se ispostaviti, odbranu titule prvaka Južne Amerike.

Ekipa iz Sao Paula je treći put u historiji osvojila ovo takmičenje, a najbolji su bili još 1999 te prošle godine. Flamengo je treći put u historiji igrao finale, a nakon što su 1981. i 2019. godine osvajali trofej, sada su doživjeli prvi neuspjeh.