Predsjednik Rome
20

Pallotta: Barceloni bih oprostio samo kada bi nam dala Messija

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Rome ogorčen je na Barcelonu koja je Romi "otela" Malcoma, dojučerašnjeg igrača Bordeaxua. Naime, Malcom je trebao potpisati za Romu, ali Barcelona je stala na put i dovela Malcoma u svoje redove. Pallotta je izjavio da bi Barceloni oprostio samo ako Romi pošalje Messija.

Malcom je navodno sve dogovorio s Romom i čekalo se da se pojavi u Rimu kako bi i zvanično postao igrač rimskog tima, ali Barcelona je intervenisala i 21-godišnje krilo iz Brazila dovela u svoje redove.

"Barcelona je intervenisala neetično. Monchi je imao dogovor s agentom od igrača. Mi smo pokrenuli tužbu i izgleda da će Bordeaux morati svjedočiti. Jučer nam se Barcelona izvinila, ali ne prihvatam izvinjenje. Jedini način da prihvatim izvinjenje je da oni odluče dati nam Messija", kazao je Pallotta.

Malcom je igrač kojeg je tražilo mnogo klubova, a na kraju je za 41 milion prešao u Barcelonu iako je imao dogovor s Romom.

Sportski direktor Rome je ranije opisao cijeli slučaj gdje je kazao da je predsjednik Bordeauxa od Rome tražio veću cifru od one koju nudi Barcelona. Nakon što je Roma prvi put podigla cifru koju nudi, iz Bordeauxa su javili da žele još pošto je i Barcelona podigla ulog. Tada je Monchi odustao "jer nije želio učestvovati u aukciji".