Ne žele biti u timu s Izraelcima
328

Palestinci odbili prijateljsku utakmicu sa Barcelonom

Anadolija
Palestinski sportisti odbacili su prijedlog predsjednika španskog fudbalskog giganta Barcelone Sandra Rosella da španski klub odigra “mirovnu utakmicu” protiv ekipe koju bi sačinjavali palestinski i izraelski fudbaleri, javio dopisnik agencije Anadolija.

Zvaničnik Ureda za sport i omladinu Palestine Abdusselam Heniye kazao je za agenciju Anadolija da bi odigravanje takve utakmice bila izdaja palestinske borbe protiv Izraela.

“Odigravanje jedne takve utakmice bi bilo ravno uvredi prema svima onima koji su prolili krv za državu Palestinu”, istakao je Heniye, napomeninjući da odnosi sa Izraelom ni na sportskom planu ne mogu biti popravljeni, te je zato ovakav prijedllog nemoguće prihvatiti.

“Ako Barcelona želi da odigra utakmicu, to onda treba uraditi sa Palestinom koja je stvarni vlasnik ovih prostora, a ne sa Izraelom”, kazao je Heniye.

Predsjednik fudbalske federacije Palestine Cibril er-Racub istakao je kako je prijedlog “utakmice za mir nemogući san.”

Predsjednik Barcelone Sandro Rosell jučer je iznio prijedlog da Barcelona krajem juna ove godine odigra utakmicu sa ekipom koju bi činili izraelski i palestinski fudbaleri.