Žele ga dovesti
18

Pakleni plan Fiorentine: Chiesa, Ribery, Boateng i možda Ibrahimović?

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Fiorentine tokom zimskom prijelaznog roka u svoj tim želi dovesti Zlatana Ibrahimovića kako bi bili što konkurentniji u drugoj polusezoni Serije A, pišu italijanski mediji.

Fiorentina je tokom ljeta dovela nekoliko izuzetno zanimljivih igrača, prije svega Francka Riberyja i Kevina Princa Boatenga, a uz mladog Federica Chiesu, Viole su jedan od ozbiljnijih timova Serije A i navijači već od ove sezone imaju velika očekivanja od tima koji s klupe predvodi Vincenzo Montella.

Bez obzira na činjenicu da ima 38 godina, Fiorentina ovog ljeta želi dovesti neumornog Zlatana Ibrahimovića koji je 2018. godine napustio evropski nogomet i karijeru nastavio u MLS-u gdje je potpisao za LA Galaxy, a prema pisanju pojedinih italijanskih medija, Viole će svim silama pokušati nagovoriti Ibrahimovića da pojača njihov projekt.

Ibrahimović je do 1. januara vezan ugovorom za LA Galaxy, nakon čega će postati slobodan igrač, a sigurno je da Fiorentina neće biti jedini klub koji će ga kao slobodnog agenta pokušati dovesti u svoju ekipu.

Popularni Zlaja se nedavno dovodio u vezu i s prelaskom u Bocu Juniors, a o kakvom igraču se radi, najbolji je pokazatelj da je u rodnom Malmeu otkrivena njegova bronzana statua visoka 2,7 metara.