El Pais
0

Özil pred potpisom za Barcelonu

Totalsport
Mesut Ozil
Mesut Ozil
Španski mediji preselili su njemačkog nogometnog reprezentativca Mesuta Özila u Primeru. I dok Marca tvrdi da će karijeru nastaviti ili u Realu ili Barceloni, El Pais tvrdi da je sve već dogovoreno s Barcelonom.

Prema pisanju tog španskog lista Barcelonini čelnici dogovorili su sve uvjete Özilova prelaska s vodećim ljudima bremenskog Werdera, čije boje ovaj 21-godišnji nogometaš i nosi. Potpisat će veznjak, tvrdi se, četverogodišnji ugovor s katalonskim ponosom vrijedan deset miliona eura. Barcelona bi njegovim potpisom trebala zaliječiti ranu nastalu nedolaskom Cesca Fabregasa kojega Arsenala nije želio prodati, a kojeg su u dva navrata pokušali dovesti.

I dok Španci tvrde to što tvrde, engleski mediji spominju pregovore Werdera i Manchester Uniteda, a spominje se i da su interes za mladića koji je impresionirao tokom južnoafričkog SP-a pokazali i Chelsea i Arsenal.

Njemački Bild, pak, podsjeća i da u milanskom Interu priželjkuju njegov dolazak, ali i tvrde da Werder nije zaprimio nijednu službenu ponudu za svog nogometaša kojem sljedeće sezone ističe ugovor.

Sam Özil je početkom augusta izjavio da ne namjerava napustiti Werder. Ipak, on je vjerovatno posljednji kojeg će se išta pitati započne li ples miliona oko bremenskog Bundesligaša. Po pisanju El Paisa sve je već ionako na pragu realizacije.