Prisjećanja na odlasku u penziju
0

VIDEO / Owen: Gol protiv Argentine mi je promijenio život

Totalsport
Michael Owen
Michael Owen
Sjajan gol koji je postigao u osmini finala Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj protiv Argentine lansirao je Michaela Owena u zvjezdanu orbitu.

Engleski portali puni su tekstovima o Michaelu Owenu, nakon što je 33-godišnji napadač, trenutno član Stoke Cityja, objavio odlazak u penziju po završetku ove sezone.

U jednom od intervjua, bivši napadač Liverpoola, Real Madrida, Newcastlea i Manchester Uniteda, čiju su veliku karijeru naveliko narušile brojne povrede, priznao je kako se počeo osjećati kao zvijezda nakon izvanrednog pogotka kojeg je postigao "gaučima" u Saint-Etienneu u 16. minuti utakmice osmine finala na Svjetskom prvenstvu 1998. godine za vodstvo "gordog albiona" 2-1.

"Dođete u svoju kuću, za koju mislite da je lijepo mirno mjesto, a ulica je odjednom krcata paparazzima i televizijskim ekipama. Sljedećih sedam ili 14 dana to je postalo jedno vrlo užurbano područje. Taj mi je gol protiv Argentine definitivno promijenio život. Mislim, nije promijenio mene kao osobu, ali percepcija vanjskog svijeta i potražnja koja je nastala za mnom najavila mi je što me čeka u svijetu nogometa. U tom smislu mi je taj gol promijenio život", prisjetio se Owen.

"Dati gol u mančesterskom derbiju za pobjedu 4-3 je veliki nalet adrenalina, dati dva gola u finalu FA Cupa protiv Arsenala je također veliki nalet adrenalina, a i moj hat-trick protiv Njemačke je bio poseban. Ali, ako bih morao baš odabrati jedan gol u cijeloj karijeri, to bi bio taj pogodak protiv Argentine".

Na njegovu žalost, kao i na žalost svih Engleza, Argentinci su u toj utakmici ipak uspjeli izjednačiti na 2-2, a onda su Englezi, kao po običaju, ispali nakon izvođenja penala.

Michael Owen odlučio je s 33 godine privesti karijeru kraju. David Beckham, koji mu je dodao loptu prije Owenovog sjajnog prodora i pogotka na toj utakmici protiv Argentine, početkom maja će napuniti 38 godina, ali je još uvijek aktivni nogometaš. Javier Zanetti, koji je izjednačio na 2-2, također je još uvijek aktivni nogometaš s 39 godina na leđima.