Pogledajte sastav
98

Ovo su Zmajevi za večerašnju utakmicu, Milošević spremio jedno veliko iznenađenje za Lihtenštajn

E. B.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je spremio jedno veliko iznenađenje za večerašnji susret protiv Lihtenštajna kada je sastav Zmajeva u pitanju.
Milošević se odlučio za formaciju 4-3-3, koja se u defanzivi pretvara u 4-2-3-1.
Sastav reprezentacije BiH (Foto: Screenshot / UEFA)
Sastav reprezentacije BiH (Foto: Screenshot / UEFA)

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a ispred njega će biti štoperski dvojac Dennis Hadžikadunić i Adrian Leon Barišić. Na desnom beku je Amar Dedić, a lijevom Sead Kolašinac.

U srcu veznog reda su Gojko Cimirot i Miralem Pjanić, a ispred njih je Amar Rahmanović, koji je Miloševićevo veliko iznenađenje za večerašnji duel.

Na desnom krilu je Miroslav Stevanović, a lijevom Ermedin Demirović, dok je u samom špicu kapiten Edin Džeko.

Na klupi su ostali: Vasilj, Pirić, Ćivić, Gazibegović, Menalo, Prevljak, Varešanović, Bilbija, Gojković, Ziljkić, Hadžiahmetović, Hamulić.

"Vrlo mali period smo imali da im objasnimo neke stvari, trudili smo da što manji broj novih stvari donesemo te da to bude u što manjim crtama, u principu neke stvari sa kojim su se oni ranije suočavali. Ništa novo, samo drugačije prepakovano. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno. Mart je najbitniji, koji su protivnici najbitniji, to ne znamo, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do marta", rekao je Milošević u najavi utakmice te dodao:

"Očekujem bolji Lihtenštajn u odnosu na utakmicu u Zenici, svaka ekipa koju ja znam igra bolje kući", dodao je naš selektor i nastavio dalje:

"Možemo u posljednjih pola sata razmišljati o odmaranju nekih igrača, ali u ovom trenutku ćemo igrati sa najboljim koji su tu", istakao je Milošević.

Utakmica Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina na igra se večeras u 20:45 sati na stadionu Rheinpark u Vaduzu uz direktan televizijski prijenos na BHT1, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.