Kvalitetni veterani
31

Ovo je tim najstarijih igrača na Svjetskom prvenstvu, mogli bi se bez problema boriti za medalje

E. B.
Na svakom svjetskom prvenstvu vidimo brojne nadolazeće zvijezde, ali i igrače u poznim godinama koji broje svoje posljednje minute na najvećoj nogometnoj sceni.

Tako će biti i u Kataru gdje će brojni nogometni velikani igrati posljednje utakmice u dresu sa državnim grbom.

No, i pored poznih godina u kojima se nalaze pojedini igrači, i dalje igraju na vrhunskom nivou, a hipotetički tim koji bi se mogao sastaviti od igrača koji imaju 35 i više godina je zaista impresivan.

Na golu bi bio meksički golman Alfredo Talavera. On je i najstariji učesnik Mundijala sa 40 godina i 2 mjeseca i jedini je učesnik Svjetskog prvenstva u Kataru koji je zagazio u petu deceniju života.

Štoperski par ove hipotetičke ekipe bi činili 39-godišnji Pepe i godinu dana mlađi Thiago Silva. Portugalac i Brazilac i u poznim godinama igraju na visokom nivou i svakoj ekipi bi protiv njih bilo teško u napadu. Na bekovskim pozicijama bi bili Dani Alves (39) i Yuto Nagatomo (36).

U veznom redu bi bili Atiba Hutchinson (39), najstariji igrač na turniru i kapiten Kanade, Kostarikanac Brian Ruiz (37), belgijski as Dries Mertens (35) i neuništivi Luka Modrić, čovjek koji je i sa 37 godina na leđima jedan od najboljih veznjaka svijeta.

Za pogotke bi se u ovoj ekipi brinuli francuski napadač Olivier Giroud (36) i legendarni Cristiano Ronaldo (37).

Nema sumnje kako bi ovakva ekipa bila tvrd orah skoro svakoj selekciji na turniru u Kataru, a uz malo sreće možda bi Modrić, Ronaldo i društvo mogli i osvojiti medalju. Naravno, ovo je sve hipotetski, ali nije zabranjeno maštati.