Nogomet
4

Himna Srbije pozdravljena aplauzom u Tuzli, utakmica protekla bez uvreda

Klix.ba
U utorak su na stadionu Tušanj u Tuzli mlade reprezentacije BiH i Srbije odigrale prijateljski meč, koji je završen rezultatom 1:1. Međutim, fokus je ovog puta na tribinama, gdje su navijači naše reprezentacije fer i sportski pozdravili himnu susjeda.

Malo je ko očekivao da će srbijanska himna "Bože pravde" biti pozdravljena aplauzima u Tuzli, iako se radilo o prijateljskom susretu BiH i Srbije, ali se to ipak dogodilo. Početkom intoniranja himne navijači mladih Zmajeva su ustali, a na njenom kraju su aplaudirali. Tokom utakmice nije bilo nacionalističkih uvreda, a s tribina se čula pjesma tuzlanskih navijača, koji su bodrili naše reprezentativce.

Oni su pokazali da je na ovim prostorima ipak moguće fer i sportski navijati za svoju reprezentaciju, ali i respektovati protivničku.

Ovakvo ponašanje navijača u Tuzli su pozdravili građani Srbije koji su pogledali klip na videoservisu YouTube, kao i pojedini srbijanski mediji.

Ukupan dojam je donekle pokvarilo uvredljivo skandiranje na račun glavnog grada BiH, Sarajeva, jer taj rivalitet Tuzlaci očigledno ne mogu potisnuti.