Trenuci za pamćenje
7

Ovo je 10 najgledanijih golova na videoplatformi YouTube, Messi uzeo tri mjesta

DP
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Čarolije Lionela Messija čak tri puta su našle mjesto na listi najpopularnijih nogometnih pogodaka na videoplatformi YouTube.

U društvu odabranih su i legende svjetskog nogometa poput Zinedinea Zidanea, Zlatana Ibrahimovića i Waynea Rooneyja.

YouTube tokom posljednjeg desetljeća pomaže ljubiteljima nogometa prisjetiti se epskih trenutaka u historiji ove igre. Jedna od najpopularnijih stranica na internetu budi nostalgiju navijača i pomaže im sjetiti se velikih igrača i ekipa koje su harale svijetom tokom posljednja dva desetljeća.

Pogledajte listu najgledanijih golova na YouTubeu:

10. Sergio Aguero, Manchester City - Queens Park Rangers (2,2 miliona pregleda)

Gol u 4. minuti nadoknade posljednjeg meča na Etihadu u sezoni donio je dugo čekanu titulu Manchester Cityju. Ekipa Roberta Mancinija je zamalo izgubila trofej, ali je Aguero na samom kraju meča donio veliko slavlje na stadionu.

9. Zinedine Zidane, Real Madrid - Bayer Leverkusen (3,3 miliona pregleda)

Čarobni trenutak iz finala Lige prvaka vjerojatno predstavlja vrhunac karijere Zinedinea Zidanea. Legendarni nogometaš je prelijepim volej udarcem donio Real Madridu ponovni naslov prvaka Evrope. Zidane je svojoj kolekciji dodao trofej koji mu je nedostajao.

8. Wayne Rooney, Manchester United - Manchester City (3,8 miliona pregleda)

Škarice Rooneyja iz 2011. godine su jedan od najljepših detalja u historiji derbija Manchestera.

7. Lionel Messi, Barcelona - Bayern München (4,8 miliona pregleda)

Završetku akcije prethodio je sjajan dribling Messija, poslije kojeg je Jérôme Boateng doslovno pao na leđa. Argentinac je potom poslao loptu preko nemoćnog Neuera. Bio je to jedan od blistavih trenutaka na putu Barcelone do titule prvaka Evrope.

6. Zlatan Ibrahimović, Švedska - Engleska (7,5 miliona pregleda)

Kontroverzni napadač je često bio na meti kritika u Engleskoj, a duel protiv Gordog Albiona bio je sjajna prilika svima začepiti usta. Kreativnost, snaga i besprijekorna tehnika učinili su da ovaj gol bude jedan od najspektakularnijih ikada.

5. Lionel Messi, Barcelona - Getafe ( 8,5 miliona pregleda)

Zbog pogotka tada još uvijek talentovanog napadača svi su ga poredili s legendarnim Maradonom. Messijeva akcija skoro je identična prodoru Maradone poslije kojeg je pao jedan od najljepših golova na Svjetskom prvenstvu 1986.

4. Diego Maradona, Argentina - Engleska (9,1 miliona pregleda)

Drugi gol na meču protiv Engleske u Meksiku 1986. godine jedan je od najljepših na Svjetskim prvenstvima, ali rasprave o prvom Maradoninom golu ne prestaju skoro 35 godina. Jedan od najvećih nogometaša svih vremena rukom je gurnuo loptu u mrežu Petera Shiltona i tako prevario desetke tisuća ljudi na stadionu, a i suce.

3. David Beckham, Engleska - Grčka (15,1 miliiona pregleda)

Bila je to jedna od posljednjih prilika da Engleska izjednači i kvalificira se na Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Beckham je u teškom trenutku uzeo loptu i sjajnim udarcem donio neopisivo slavlje navijačima Gordog Albiona, piše Independent.

2. Roberto Carlos, Brazil - Francuska (24,5 miliona pregleda)

Lijevi bek Brazila i legenda Real Madrida pokazao je tijekom prijateljske utakmice protiv Francuske da slobodni udarci mogu biti prava umjetnost.

1. Lionel Messi, Barcelona - Real Madrid (39,4 miliona pregleda)

Messi je imao spektakularne trenutke u duelu s najvećim rivalom, a jedan se dogodio i na El Clásicu 2017. godine.