Legende na okupu
16

Ove ikone su potvrdile da će igrati SP za veterane, Zmajevi bi ih mogli sresti u Engleskoj

N. M.
Henry, Ronaldinho, Cannavaro i Crespo (Foto: Twitter)
Henry, Ronaldinho, Cannavaro i Crespo (Foto: Twitter)
Kultni engleski stadion St James' Park, dom nogometnog kluba Newcastle, u junu će biti domaćin Svjetskog prvenstva za veterane, tačnije nogometaše starije od 35 godina.

Ovaj događaj okupit će brojne nogometne legende koje će, kao i fanovi, evocirati uspomene na neka ranija vremena, a Daily Mail je ekskluzivno objavio imena igrača koji su potvrdili svoj dolazak i učešće.

Zasad je potvrđeno da će ovo Svjetsko prvenstvo igrati selekcije Engleske, Brazila, Francuske, Argentine, Španije, Njemačke, Italije i Urugvaja, a sastavi zasad izgledaju ovako:

Engleska: David James, Rio Ferdinand, Ashley Cole, Joe Cole, Frank Lampard, Steve McManaman (C), Robbie Fowler, Michael Owen.

Brazil: Roberto Carlos, Cafu; Emerson (C), Kaka; Ronaldinho, Rivaldo.

Francuska: Marcel Desailly; Christian Karembeu (C), Thierry Henry.

Argentina: Pablo Zabaleta, Esteban Cambiasso (C), Hernan Crespo

Španija: Carles Puyol, Michel Salgado (C), David Villa.

Njemačka: Sami Khedira, Mesut Ozil, Kevin Kuranyi (C).

Italija: Marco Materazzi (C), Fabio Cannavaro; Francesco Totti.

Urugvaj: Diego Lugano (C), Diego Forlan.

Finalni sastavi koji će brojati po 18 nogometaša u svakoj selekciji tek će biti objavljeni, ali već sada je na spisku pet osvajača Zlatne lopte - Kaka, Ronaldinho, Rivaldo, Fabio Cannavaro i Owen.

Podsjećamo, ranije je objavljeno da će se ovo Svjetsko prvenstvo igrati u junu u Engleskoj. Planirano je da takmičenje krene od četvrtfinala. Utakmice te faze i polufinala igrat će se u prvoj sedmici juna, a veliko finale je planirano za 11. ili 12. juni.

Interesantno je da će St. James' Park 3. juna ugostiti prijateljski meč Engleske i Bosne i Hercegovine pa je za pretpostaviti da će se utakmice ovog SP-a odigrati nakon toga, a Zmajevi bi tako u Newcastleu mogli sresti gore navedene ikone.

Takmičenje organizuje Elite Players Group (EPG) - skupina vrhunskih bivših nogometaša i sportskih biznismena koji su udružili snage prošle godine i bit će poznato kao EPG Cup.

Jedan od organizatora Matias Sarasola potvrdio je da su mu se već javile brojne TV kuće koje su zainteresovane da prenose ovo Svjetsko prvenstvo.