Zlatan Ibrahimović
0

"Ovako igra prava ekipa"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pogotkom u 5. minuti iz jedanaesterca 273. milanski derbi između Intera i Milana je odlučio švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović. Nekada vođa napada Intera, danas je glavni igrač Milana.

"Ovom pobjedom je Milan ponovno postao predvodnik svih klubova na tabeli Serije A, a gradskog rivala Intera vjerovatno muči što im baš Milan na prvom mjestu bježi šest bodova. Ova pobjeda je produkt fantastične igre moje ekipe. Poseban naglasak moram staviti na razdoblje od 60. minute kada smo igrali s igračem manje, ali smo bili pametnija i lukavija ekipa koja je sačuvala prednost", rekao je Ibrahimović i dodao: "Najopasniji smo bili u prvih dvadeset minuta. Osim pogotka smo pripremili još nekoliko odličnih šansi i šteta što barem jednu nismo realizirali za uvjerljivije vodstvo."

Ponosan je bio i trener Milana Massimiliano Allegri: "Stvarali smo od početka pritisak na Inter. Bila je ovo intezivna utakmica, teška za odraditi, no moji su igrači u svakom momentu bili pravi. Kada smo trebali, napadali smo, kada je bilo primarno obraniti, učinili smo to."

Na drugoj strani je ostala gorčina, a prenio ju je u izjavi trener Intera Rafael Benitez.

"Nije nam bilo lako jer je Milan bio silno fokusiran, pogotovo kada su ostali s igračem manje. Čekali smo zadnje dodavanje u tih posljednjih pola sata, ali smo prečesto gubili loptu na sredini terena i nismo pravilno stvarali pritisak. Milan je bio bolji ispočetka, a nama ostaje žal što nismo iskoristili igrača više", rekao je Španac.