|

Ovaj lik iz crtića inspirisao je Torresa na nogometnu karijeru

Ovaj lik iz crtića inspirisao je Torresa na nogometnu karijeru
0
T
Totalsport
11.12.2012. u 15:00
17
komentara
0

dijeljenja
Ovaj lik iz crtića inspirisao je Torresa na nogometnu karijeru
Fernando Torres stigao je sa svojim Chelseajem na Svjetsko klupsko prvenstvo u Japan, zemlju u kojoj je nastala animirana serija "Kapiten Tsubasa", njegova omiljena u djetinjstvu.
Glavni junak animirane serije je Tsubasa Oozora, mladi nogometaš koji je fantastičnim potezima vodio svoju ekipu ka slavi. Radi se o crtiću koji je inspirisao neke od velikana svjetskog nogometa kao što su Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane ili Leo Messi. Chelseajev španski napadač priznao je da je i s njim isti slučaj.

"Sjećam se te animirane serije dok sam bio mali. Nismo mogli pronaći dobar signal na TV-u, ali su u školi svi pričali o tom nogometnom crtiću iz Japana. U Japanu se ta serija zvala 'Kapiten Tsubasa', a u Španiji 'Oliver i Benji'. Radilo se o dvojici mladih igrača koji su krenuli kao juniori, došli su do reprezentacije, osvojili Svjetsko prvenstvo i prešli u Barcelonu odnosno Bayern. Zbog toga sam i počeo igrati nogomet. Dobro, i zato jer me moj brat natjerao. Volio sam taj crtić. Uvijek sam želio biti Oliver, jer je on bio igrač u polju, dok je Benji bio golman. To je bio moj prvi kontakt s Japanom", ispričao je Torres.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...