Jose Mourinho
0

"Ovaj Inter je kao moj stari Chelsea"

Sarajevo-x.com
Trener Intera Portugalac Jose Mourinho izjavio je da vjeruje da je sadašnji Inter jednako dobar kao njegov Chelsea dok ga je on vodio u sezoni 2004/2005.

45-godišnji Mourinho, koji je prešao u Inter nakon što je otišao iz Chelseaja, osvojio je mnoge prestižne trofeje sa svojim klubom iz Londona i na putu je da to sve ponovi ovaj put sa milanskim klubom.

"Moj Inter je gotovo isti kao Chelsea u sezoni 2004/2005, mašina za pobjeđivanje," izjavio je Mourinho za Inter Channel. "Želim da ovaj klub bude jedan od najboljih na svijetu i zadovoljan sam dosadašnjim odrađenim poslom. Imam toliko jakih igrača da imam osjećaj da možemo bilo gdje otići i bilo koga pobijediti. Inter zaista igra spektakularno i puno bolje nego prošle sezone," dodao Mourinho.

Inter se sa 42 boda nalazi na vrhu tabele talijanske Serie A i bježi drugoplasiranom Juventusu za šest bodova, a gradskom rivalu Milanu za devet bodova. Ove sezone Inter je zabilježio 13 pobjeda, jedan poraz te tri neriješena rezultata. Najbolji strijelac Intera u dosadašnjem dijelu sezone sa 10 pogodaka je Zlatan Ibrahimović.

Nakon kraće pauze talijanska liga nastavlja se 10. januara kada će Inter snage odmjeriti sa Cagliariem.