Nogomet
0

Otvoreno pismo "Slobode" pred sutrašnju utakmicu sa Željezničarom

FENA
Uoči utakmice s ekipom Željezničara u sklopu polufinala Kupa BiH, koja se igra sutra u 18 sati na stadionu "Tušanj" u Tuzli, otvorenim pismom medijima, svojim navijačima i građanima Tuzle obratili su se Upravni odbor i menadžment Fudbalskog kluba Sloboda.

U pismu se navodi da je FK Sloboda nakon niza godina u kojima se borila za opstanak u Premijer ligi BiH, boljim radom u klubu te uz podršku svojih simpatizera napokon došla u situaciju da se bori za jedan od trofeja u bh. nogometu i na taj način osigura sudjelovanje u europskim kupovima.

Takav razvoj situacije, kako navode iz Upravnog odbora i menadžmenta FK Sloboda, mnogima je pomrsio račune, tako da je klub u posljednje vrijeme postao podložan raznim pritiscima od strane drugih klubova, raznih lobija u samom gradu, pa čak i pojedinih struja u kući bh. nogometa, koji bi na Slobodinom mjestu rado vidjeli nekog drugog.

"Svojim radom, došli smo na sam prag velikog uspjeha i plasmana u finale Kupa BiH, gdje ćemo dati i posljednji atom snage i znanja da u Tuzlu donesemo vrijedan trofej. Stoga, molimo sve one koji će sutra biti na Tušnju da svojom podrškom koja treba biti u skladu s pravim manirima navijača koji vole svoj klub, bodre Slobodu".

U pismu se mole navijači da ne koriste pirotehnička sredstva i ne nasjedaju na moguće provokacije gostujućih navijača i "jednog dijela aktera utakmice prije i poslije sutrašnjeg spektakla, koji će najsretniji biti ako se dogodi nešto što bi Slobodu na lakši način isključilo iz ovog natjecanja".