Pomirili se sa ispadanjem iz PL
0

Otpuštanjem igrača nastavljeno rasulo u FK Drina

SRNA
Otpuštanjem petorice igrača Fudbalskog kluba "Drina" iz Zvornika, nastavljeno je rasulo u ovom klubu, koji se takmiči u Premijer ligi BiH.

Uprava Fudbalskog kluba "Drine" otpustila je nedavno igrače Bojana Mihajlovića, Jasmina Jaranovića, Sandra Berića, Miloša Galina i Miroslava Savanovića.

Otpuštanje igrača Uprava kluba pravda činjenicom da je "Drina" praktično već ispala iz Premijer lige BiH, te da ima velika dugovanja prema Fudbalskom savezu BiH, igračima, kao i velike troškove za smještaj i hranu fudbalera sa strane. 

Zbog svega ovoga, upitno je da li će "Drina", koja je sakupila samo 17 bodova, imati snage da regularno završi sezonu i odigra sve preostale susrete u Premijer ligi BiH.   

Otpušteni fudbaler Jaranović rekao je novinarima da je glavni krivac za stanje u klubu predsjednik Mićo Jevtić. 

Podsjećajući da je sredinom marta prvi put dobio otkaz, ali da je na intervenciju nekih ljudi iz Uprave kluba vraćen, Jaranović je istakao da mu je tada rečeno da je o njegovom otkazu odlučio sam predsjednik kluba bez konsultacija sa ostalim članovima Uprave. 

"Najsmješnije u svemu tome je da nas je o otkazu obavijestio sekretar kluba", rekao je Jaranović i dodao da u poslednjih mjesec Uprava kluba praktično i ne postoji, jer su svi "digli ruke" od kluba, pa Jevtić, igrajući se sa sudbinom fudbalera, radi šta hoće. 
Jaranović je rekao da su velika dugovanja kluba prema svim fudbalerima, koji jedva preživljavaju, zapitavši se da li će ikada moći da naplate dugove. 

Predsjednik "Drine" Jevtić rekao je da je glavni razlog otpuštanja fudbalera iz kluba teško finansijsko stanje ovog premijerligaša. 

"Igrači, koji su došli u klub, kao pojačanje, nisu opravdali očekivanja, jer je `Drina` u osam kola proljećnog dijela prvenstva osvojila samo tri boda", rekao je Jevtić i pojasnio da je "Drina", poslije poraza u Trebinju praktično ispala iz Premijer lige. 

Ističući da je Uprava kluba ocijenila da su igrači sa strane preskupi, jer im se mora obezbjediti stan i hrana, Jevtić je rekao da će se "Drina" do kraja prvenstva osloniti na domaće fudbalere. 

Sredinom marta otkaze u "Drini" dobili su fudbaleri Nenad Zečević, Nikola Mojović i Radan Muminović, dok je Đorđe Šuša napustio klub početkom aprila. 

"Drina", koja za 31 bod izostaje iza banjalučkog "Borca", koji je prvi na tabeli sa 48 bodova, pojedinim fudbalerima duguje po pet plata.