Željezničar- Travnik 2-0
0

FOTO / Otpor gostiju slomljen tek u nastavku

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nogometaši Željezničara su u okviru 21. kola Premijer lige BiH savladali Travnik rezultatom 2-0 i poslali ih u “vezirski grad” pognutih glava.
Domaći su krenuli agresivno s ciljem da što prije postignu pogodak. Već u 3. minuti Bekrić je lobovao Nurkovića, ali je Elvedin Varupa izbacio loptu sa gol-crte. Tri minute kasnije u izglednoj prilici našao se Rovčanin. Nurković dobro interveniše.

Nakon što su gosti sa Pirote izdržali početne nalete domaćih, igra se odvijala između dva šesnaesterca.

Novu priliku bilježimo u 37. minuti kada Svraka pokušava postići pogodak, ali lopta odlazi pored gola. Dvije minute kasnije Rovačanin je ponovo u prilici, ali golman “vezira” sjajno reaguje. Posljednju šansu u prvom dijelu propustio je Kerla, nakon što mu je sjajno asistirao Samir Bekrić.

I pored brojnih prilika u prvom poluvremenu tim sa Grbavice nije uspio postići pogodak. Dominacija i mnoštvo udaraca nisu konkretizirani, pa se na odmor otišlo sa nepopularnih 0-0.

Nastavak je donio očekivani pritisak “plavih”. Ipak, u prvih petnaest minuta nisu uspjeli ugroziti gol Travnika. U 62. minuti pokušao je Bekrić, ali nije na najbolji način zahvatio loptu. Prvu ozbiljniju prijetnju golu Željezničara Travnik je imao u 65. minuti kada je šutirao Fajić. No, Šehić je bio na oprezu.

Tim sa Grbavice nastavio je seriju promašaja. U 70. minuti uzdrmala se prečka, a autor je ponovo bio Kerla. Četiri minute kasnije izabranici Amara Osima konačno su slomili otpor Travnika. Ovoga puta izvanredno centrira Šimić, a Bakrić glavom poentira za 1-0.



Priču je u 86. minuti završio Višća koji je pogodio za 2-0. Prethodno ga je lijepo uposlio Bekrić. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Na kraju treba spomenuti da su dvoboj u Dolini ćupova posmatrali polaznici drugog semestra za profi–licencu Edukacionog centra pri NSBiH. Na tribinama Grbavice su između ostalih bili Sergej Barbarez, Mirza Varešanović, Tomislav Piplica, Elvir Baljić…

U drugoj utakmici, koja je počela u istom terminu na Bilinom polju, Čelik je savladao Velež rezultatom 2-1. Golove za zeničku ekipu postigli su Obuća (5.) i Dilaver (43.), dok je strijelac jedinog gola za Velež bio Aličić u 60. minuti