Nogomet
0

Otočke kladionice: Kvota 2,50 na Džekin odlazak u Chelsea

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Edin Džeko, bh. reprezentativac u dresu Manchester Cityja, ima mnogo opcija kada je u pitanju nastavak njegove karijere. Otočke kladionice već imaju kvote za njegov prelazak u određene klubove.

Manuel Pellegrini, novi trener Građana, u nekoliko navrata je najavljivao ostanak Dijamanta na Etihadu. Međutim, ukoliko ipak bivši igrač Wolfsburga, Teplica i Željezničara odluči napustiti viceprvaka Engleske, u redu su mnogi klubovi koji bi u svojim redovima rado vidjeli najboljeg strijelca Cityja u prošloj sezoni.

Tako je jedna tamošnja kladionica ponudila kvote na sljedeći mogući Džekin klub. Sa kvotom od 2,50, najviše šansi imaju Chelsea i Jose Mourinho, koji bi na Stamford Bridgeu itekako volio imati napadača Džekinog kalibra.

Dvostruko veća kvota (5,00) je na transfer Džeke u Napoli. Osim Mourinha, i trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp volio bi vidjeti Dijamantov povratak u Bundesligu, konkretnije u tim sa Westfalena.

Kvota za ovaj transfer iznosi 8,00. Prema kladionicama, u utrci je i španski Atletico Madrid (kvota 21,00), koji je ostao bez napadača nakon što je Radamel Falcao otišao u Monaco.

Osim viceprvaka, za usluge bh. reprezentativca zainteresiran je i prvak Bundeslige, minhenski Bayern, ispred kojeg stoji kvota 34,00.

Istu kvotu imaju Arsenal, Juventus, PSG i Anzhi.

Ponuda traje do 1. septembra.