Prekid u Seriji A
72

Otkriveno zašto se igrač Rome srušio tokom utakmice, isključena mogućnost srčanog

D. P.
Trenuci straha i panike u Udinama (Foto: Screenshot)
Trenuci straha i panike u Udinama (Foto: Screenshot)
Nakon što se nogometaš Rome Evan Ndicka srušio na teren tokom utakmice protiv Udinesea, odmah je hospitalizovan i u stabilnom je stanju, prenose prve informacije iz Italije.

Ndicka se požalio na bol u grudima, a onda pao na teren. Uslijedile su minute straha i panike na terenu Dacia Arene u Udinama, a susret je trajno prekinut.

Hitna pomoć je stigla odmah, a za to vrijeme reprezentativac Obale Slonovače bio je stabilan. Odmah je hospitalizovan, a prve informacije govore da nije životno ugrožen.

Italijani su odmah potvrdili vijest da Ndicka nije doživio srčani udar, niti zastoj. To je potvrdio La Sores, regionalni zdravstveni operativni centar, koji dodaje da je primljen u bolnicu pod žutim svjetlom uzbune.

Po svemu sudeći, krivac za to što je Ndicka kolabirao u 73. minuti utakmice je udarac kojeg je ranije dobio tokom same igre, a koji mu je kasnije došao na "naplatu".

Sudija Luca Pairetto i klub Udinese odmah su ponudili maksimalnu raspoloživost Romi, a svi nogometaši rimskog kluba predvođeni trenerom Danieleom De Rossijem odmah su se zaputili u bolnicu u Udinama kako bi provjerili stanje svog igrača.

Trener De Rossi se obratio navijačima prilikom izlaska iz bolnice kratkom porukom "dobro, dobro" odgovarajući fanovima na pitanje o situaciji s Ndickom, a onda je nakon toga ušao u klupski autobus.