Oštar prijekor
0

Otkriveno šta je trener Al-Ittihada rekao Benzemi tokom svađe, 24 sata kasnije je otpušten

H. H.
Al-Ittihad je bez pobjede u domaćem prvenstvu u posljednjih pet utakmica
Al-Ittihad je bez pobjede u domaćem prvenstvu u posljednjih pet utakmica
Čelnici nogometnog prvaka Saudijske Arabije Al-Ittihada su otpustili dosadašnjeg trenera Nuna Espirita Santa (49), a osim rezultatske krize, presudio mu je i sukob s Karimom Benzemom. Njih dvojica su imali oštru raspravu na posljednjem meču, a saudijski list "Al Riyadiah" otkrio je detalje.
Al-Ittihad je bez pobjede u domaćem prvenstvu u posljednjih pet utakmica, a klub u kojem je glavna zvijezda nekadašnji Realov napadač Karim Benzema je u tom periodu tri puta remizirao i dva puta izgubio.

Uslijed te krize su skliznuli na trenutno šesto mjesto tabele, dok su uz to izgubili i ove sedmice u azijskoj Ligi prvaka od iračkog Al Quwe s 0:2.

Saudijske novine su otkrile žestok razgovor koji su vodili na poluvremenu te utakmice, dok su gubili 1-0:

"Vi ste sjajan igrač, ali izgleda da ste previše lijeni da vršite pritisak na rivala", rekao je Espirito Santo, na što mu je Benzema replicirao:

"Ne pričaj samo sa mnom, pričaj s cijelim timom", poručio je Francuz.

Tu nije završilo, jer je portugalski stručnjak dodatno prekorio Benzemu.

"Vi ste vođa tima, primjer igračima i najvažniji igrač. Morate preuzeti inicijativu i biti primjer svim igračima", kazao je.

Prema Al Riyadiahu , diskusija je nastavljena tako što je Nuno ddoatno ukorio Benzemu, dok je Francuzu zasmetalo što ga naziva "lijenim".

Samo 24 sata nakon rasprave, Al-Ittihad je ozvaničio raskid ugovora Nuna Espirita Santa kojeg će privremeno zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Hassan Khalifa, saopćili su iz kluba.