Nevjerovatna brojka
197

Otkriveno koliko promila alkohola u krvi je imao Ljajić: Zadržan na trežnjenju, danas neće igrati

H. H.
Adem Ljajić (Foto: Instagram)
Adem Ljajić (Foto: Instagram)
Nogometaš Novog Pazara Adem Ljajić u alkoholiziranom stanju napao je recepcionara u beogradskom hotelu i prijetio je policiji, a sada je otkriveno da je imao čak 2,2 promila alkohola u krvi.

To je stanje potpune alkoholiziranosti i zbog toga je zadržan na trežnjenju.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, pa se i dalje nalazi u policijskoj stanici. Zbog svega toga, Adem neće igrati na današnjoj utakmici u Pančevu gdje gostuje njegov Novi Pazar protiv Železničara.

"Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd će podnijeti krivičnu prijavu protiv A.Lj. (rođen 1991. godine) zbog krivičnog djela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i mira koje je izvršio dana 18.05.2024. godine u ranim jutarnjim časovima na Novom Beogradu. Po prijavi građanina o remećenju javnog reda i mira, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i zatekli A.Lj, koji je vrijeđao policijske službenike i ometao ih u izvršavanju službenih radnji. Alkometrom je utvrđeno da okrivljeni ima 2,2 promila alkohola u krvi, a okrivljeni će na sve okolnosti izvršenja krivičnog djela biti saslušan u redovnom postupku", navodi se u saopćenju policije.

Kako je saopćila policija, u obavljenom razgovoru sa oštećenim došli su do saznanja da je Adem Ljajić (33) sa još jednim NN licem ušao u hotel u vidno alkoholiziranom stanju, htjeli su da uđu u bar, ali im je recepcioner rekao da isti ne radi nakon čega je Adem ušao u šank, vrijeđao ga i prijetio i uhvatio za revere, dok je NN lice također vrijeđalo i prijetilo.

Prilikom obavljanja razgovora sa Ademom Ljajićem isti je odbio da pokaže ličnu kartu na uvid, vrijeđao je i prijetio policijskim službenicima, iz kog razloga je doveden u policijsku stanicu.

Za vrijeme dovođenja prijetio je patroli da ih je vidio i da će ga zapamtiti, a po dolasku u PS prijetio je riječima "Sve ću vas pobiti kao paščad".