Gledao je tokom pandemije
0

Otkriveno kako se Rashford počeo opijati tekilom, za sve je "kriva" čuvena TV serija

H. H.
Marcus Rashford u jednom baru u Belfastu (Foto: Twitter)
Marcus Rashford u jednom baru u Belfastu (Foto: Twitter)
Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford prije nekoliko dana izazvao je skandal nakon što se zbog opijanja nije pojavio na treningu, a navodno je popio toliko tekile da se onesvijestio.

Prema pisanju otočkih medija, Rashford se srušio potpuno odjeven u krevet nakon cjelodnevnog opijanja u Belfastu.

Konobarica koja ga je usluživala tvrdi da je engleska zvijezda bila toliko pijana da su mu ispadale gomile novca u hotelskoj sobi s pet zvjezdica, nekoliko trenutaka prije nego što je bila prisiljena da ga stavi na krevet nakon što se onesvijestio.

Rashford je doputovao u prijestolnicu Sjeverne Irske u srijedu privatnim avionom iz Manchestera, prije nego što se prijavio u hotel Fitzwilliam s pet zvjezdica i krenuo u pab Dirty Onion i Lavery's bar, gdje je konzumirao tekilu.

Potom je ujutro pozvao Erika ten Haga i rekao mu da je bolestan, pa da će zbog toga propustiti trening.

Kako pište The Sun, Rashford je počeo da kupuje meksičko žestoko piće tokom izolacije, dok je gledao Netflixovu TV seriju baziranu na kolumbijskom narko bosu Pablu Escobaru.

"Vidio je epizode u kojima su pili tekilu i pomislio je da će probati pa je počeo naručivati ​​preko interneta. Okusio je i počeo da kupuje zaista skupe boce, trošeći hiljade na uvoz iz SAD-a i Meksika", otkrio je neimenovani izvor za The Sun.

Rashfordove omiljene marke tekile, napravljene od biljke plave agave koja raste u meksičkoj pustinji, uključuju boce Artenom Seleccion de 1146 i Patron od 50 do 80 funti.

Na kraju, Rashford je žestoko kažnjen zbog pijančenja, oduzimanjem dvosedmične plate od 650.000 funti.

U međuvremenu, čini se da mu je put u Belfast "godio", jer je u posljednjem ligaškom duelu protiv Wolverhamptona postigao efektan gol.