Katalonci se dosjetili
19

Otkriveno kako je Barcelona registrovala Koundea, jedan nogometaš prebačen u treću ligu

D. P.
Kounde je propustio dvije utakmice (Foto: EPA-EFE)
Kounde je propustio dvije utakmice (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone konačno su dobili pojačanje koje se dugo čeka pošto je Jules Kounde registrovan za nastupe u Primera ligi, ali će zbog toga ispaštati drugo ime na Camp Nouu.
Kounde je jutros konačno dobio potvrdu o registraciji za nastupe. Nakon što je Barcelona dovela veliki broj pojačanja tokom ljeta, francuski defanzivac je ostao u katastrofalnoj poziciji jer nije mogao biti prijavljen za nastupe zbog prevelikog novčanog iznosa kojeg Katalonci izdvajaju na igrače.

Čekala se prodaja nekog od nogometaša kako bi se realizovala registracija, ali klub nije nikog prodao. Stoga, ispaštat će mladi nogometaš Pablo Torre.

Ovaj 19-godišnjak prebačen je u drugi Barcelonin tim i tu registrovan, a ekipa se takmiči u trećem rangu španskog nogometa, prenose mediji u Španiji.

Torreova registracija za Barcelonu B mogla bi mu se jako obiti o glavu pošto će biti primoran ostati u trećoj ligi ako se ne vrati u prvi tim do kraja prijelaznog roka u četvrtak.

Mladi vezista je stigao iz Racing Santandera tokom ljeta i očekivalo se da bi mu trener Xavi Hernandez mogao pružiti priliku tokom naredne sezone. Ukoliko se ne oslobodi mjesto u prvom timu s platama do četvrtka, ostat će u trećem rangu.