Preminuo u Albaniji
35

Otkriveni šokantni detalji o stradalom nogometašu: Uklonio defibrilator, nosio "bombu" u sebi

D. P.
Dwamena nije vjerovao tehnologiji (Foto: Twitter)
Dwamena nije vjerovao tehnologiji (Foto: Twitter)
Philipp Degen, menadžer ganskog nogometaša Raphaela Dwamene, otkrio je nekoliko šokantnih detalja o smrti svog klijenta koja je potresla svijet nogometa.
Dwamena je preminuo u 28. godini nakon što se prije dva dana srušio na terenu tokom albanske utakmice izmeu Egnatije i Partizanija. Otkriveno je da je nogometaš iz Gane i ranije imao velikih srčanih problema zbog kojih je kolabirao na terenu dva puta.

Srčani problemi spriječili su ga da ostvari transfer karijere u engleskog premijerligaša Brighton, ali nije želio odustati od nogometa.

Njegov menadžer Philipp Degen otkrio je kako je Dwamena prije dvije godine sam skinuo defibrilator jer je želio igrati nogomet, što je bila stvar koju je najviše volio u životu. Defibrilator je skinuo u Zurichu i poručio je kako "ne vjeruje tehnologiji, već samo Bogu".

"Svi su mu govorili da odustane od nogometa. Volim Dwamenu kao svog sina, bio je divna osoba, ali jednostavno, on nije želio doći sebi. Imao je mnogo opcija da ostane u nogometu, mogao je postati menadžer ili nogometni ambasador. Molili smo ga da prestane jer mu je srce bilo sve slabije i slabije. U sebi je nosio tempiranu bombu", rekao je Degen i dodao:

"Svaka druga osoba bi se plašila za svoje zdravlje u takvom stanju, ali ne i Dwamena koji je vjerovao samo Bogu", objasnio je nekadašnji reprezentativac Švicarske.

Podsjetimo, napadač iz Gane je tokom života govorio o svojim srčanim problemima.

"Ukoliko umrem, to je Božja volja. Nema me i to je to. Zaboravljen. Ljudi će biti tužni nekoliko sati, možda i nekoliko sedmica, ali će preboljeti i krenuti dalje. Ne živim svoj život da bih zadovoljio druge. Samo Boga", rekao je Dwamena prošle godine u intervjuu za Neue Zürcher Zeitung u Švicarskoj.