Nepravosnažno osuđen
142

Otkriveni jezivi detalji Robinhovog silovanja mlade Albanke

Klix.ba
Robinho (Foto: EPA-EFE)
Robinho (Foto: EPA-EFE)
Slavni brazilski napadač Robinho (34) nepravosnažno je osuđen na devet godina zatvora zbog brutalnog grupnog silovanja 22-godišnje djevojke iz Albanije, a italijanska novinska agencija ANASA objavila je obrazloženje presude za zločin.

"Robinho je pokazao apsolutni prezir prema žrtvi dok ju je izlagao brojnim poniženjima u teškom seksualnom nasilju", navodi se u presudi zločina u kojem je pored slavnog Brazilca učestvovalo još pet silovatelja.

U obrazloženju se otkriva niz gnusnih detalja za koje su na po devet godina osuđeni Robinho i Ricardo Falco, dok identitet preostale četvorice nije poznat.

Brazilski zakon

Robinho pravosnažnu presudu čeka na slobodi jer brazilski zakon zabranjuje izručenje državljana te zemlje u drugu državu, a u vrijeme izricanja presude nogometaš je boravio u Brazilu.

Zločinu je prethodila rođendanska zabava u milanskom klubu 2013. godine, gdje je žrtva bila s dvije prijateljice, a Robinho sa suprugom i prijateljima.

Njeno društvo je ubrzo otišlo, a Robinho je suprugu s kojom ima dvoje djece odveo kući, nakon čega se vratio u klub.

Brojni odnosi

Silovatelji su joj potom nudili alkohol sve dok nije postala potpuno nemoćna te su je nakon toga odveli u ostavu noćnog kluba i tamo s njom imali brojne seksualne odnose, uprkos njenom odupiranju.

Robinho je, prema presudi, pokazao potpuni prezir prema mladoj ženi, ponižavao ju je i činio teško seksualno nasilje te se tokom incidenta glasno smijao.

Robinhova odbrana temelji se na tome kako nema dokaza da žrtva nije pristala na seks i kako je dobrovoljno konzumirala alkohol.