Walker je "podivljao"
25

Otkriven razlog sukoba na derbiju Arsenala i Cityja, priča se ponavlja treći meč zaredom

D. P.
Trenutak sukoba nakon derbija (Foto: Screenshot)
Trenutak sukoba nakon derbija (Foto: Screenshot)
Nakon derbija između Arsenala i Manchester Cityja dogodio se verbalni sukob na terenu, a glavni akteri bili su pomoćni trener domaćeg tima Nocilas Jover i kapiten Cityja Kyle Walker.

U nedostatku Kevina de Bruynea, kapitensku traku u Manchester Cityju nosi Kyle Walker. Kao kapiten je vodio svoj tim na Emiratesu i prethodnog vikenda, ali su Građani doživjeli poraz od velikog rivala i to drugi u nizu u Premier ligi ove sezone.

Nakon meča, snimljene su nemile scene ispred tunela za izlazak igrača. U glavnoj ulozi bili su pomoćni trener domaćeg tima Nicolas Jover i kapiten Walker, koji je ljutito reagovao.

Walker je odbio rukovati se s Joverom, nakon čega je nastao potpuni haos i akteri su se jedva smirili da ne dođe do opće tučnjave. Engleski mediji otkrili su razloge za ova dešavanja.

Pravi razlog zašto je Walker odbio pružiti ruku Joveru je to što je pomoćni trener Arsenala isto učinio u posljednja dva okršaja u kojima je City bio bolji od Topnika. Walker mu je zamjerio na tome, zapamtio situaciju i nije dozvolio nikome iz kluba da se rukuje s Joverom.

Postavio se kapitenski ispred igrača i zamalo izazvao pravu tučnjavu. Da postoji razlog zašto je Walker tako reagovao, potvrdio je i Pep Guardiola na konferenciji za medije nakon utakmice, ali nije želio javno otkriti o čemu se radi.

"Znam šta se dogodilo, ali neću da otkrivam. Njih dvojica to dobro znaju", rekao je Guardiola novinarima na konferenciji za medije.

Inače, Arsenal je slavio golom u završnici kojeg je postigao Gabriel Martinelli.