Nova oprema
19

Otkriven izgled dresa u kojem će Totti odigrati posljednju utakmicu za Romu

Klix.ba
Roma je objavila fotografije nove opreme za sezonu 2017/2018. u kojoj će legenda i kapiten kluba Francesco Totti odigrati posljednju utakmicu za Vučicu.

Roma će u nedjelju na svom Olimpicu u posljednjem kolu sezone u Seriji A ugostiti Genou, a očekuje se da će taj susret biti ujedno i posljednji u Tottijevoj karijeri. Ovo će ujedno biti i prilika za predstavljanje novih Nike dresova, čija prodaja počinje u četvrtak, 25. maja.

Objavljena je i fotografija na kojoj se nalaze Radja Nainggolan, Kevin Strootman, kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, Mohamed Salah i Alessandro Florenzi.

Ljeto je veoma blizu, a činjenica da je Nainggolan na fotografiji pokazuje namjeru Vučice da ga zadrži u svojim redovima.

S druge strane, na fotografiji nema velikana Rome Danielea de Rossija, kojem bi trebalo da pripadne kapitenska traka naredne sezone. Međutim, njegov ugovor ističe u junu, a novi nije potpisan. Roma De Rossiju nudi jednogodišnji ugovor, dok on želi dvogodišnji. Ipak, očekuje se da će dogovor biti postignut.