Nevjerovatni detalji
46

Otkriven identitet menadžera kojeg su pretukli sinovi direktora Zvezde, uperili pištolj i u igrača Lazija

H. H.
Janković (lijevo) u društvu Sergeja Milinković Savića (Foto: Privatna arhiva)
Janković (lijevo) u društvu Sergeja Milinković Savića (Foto: Privatna arhiva)
Nogometni menadžer Uroš Janković pretučen je prije dvije noći u Beogradu, a zbog napada na njega uhapšeni su Kostadin Terzić, potpredsjednik OFK Beograd i njegov brat Nikša, sinovi direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.
Uhapšen je i L. K. vlasnik beogradskog kluba "Nana", koji je zajedno sa Terzićima i svojim obezbjeđenjem, tukao Jankovića.

Janković je rekao u razgovoru za crnogorski portal Vijesti, da ga je grupa naoružanih zlikovaca napala nedugo nakon utakmice između Srbije i Crne Gore, dok je izlazio iz restorana sa crnogorskim reprezentativcem Adamom Marušićem i njegovom porodicom.

Kazao je i da je Kostadin Terzić uperio pištolj u Marušića, kao i da su napadači povrijedili majku crnogorskog nogometaša koji igra za Lazio.

Janković je ispričao da je napad ličio na teroristički, da su im Terzići i njihova ekipa prepriječili put automobilima, udarili u njihovo vozilo, a potom ga udarali pištoljem i palicama.

Tvrdi i da je to bio pokušaj ubistva, kao i da je udaren više od 30 puta pištoljem.

Janković kaže da je prije nešto više od godinu imao sukob za Zvezdanom Terzićem, koji je, kako tvrdi, pokušao da ga reketira.

"Nisam mu dozvolio da me reketira i on nije mogao da pređe preko toga. Prije godinu i po i on je pokušao da uradi isto ovo, ali bezuspješno. Od tada traje moj problem sa njim i njegovom porodicom, tačnije, od tada traje progon. Na više mjesta su mi spremali sačekuše", kazao je on.

Dodao je da su sa Terzićima i njihovim prijateljem, vlasnikom 'Nane' bili momci iz obezbjeđenja tog kluba.

"Njih trojica se jasno vide na snimcima, odnosno, jasno se vidi da me Terzići i on udaraju pištoljima. Mučki, s leđa. Vidi se i da Kostadin Terzić repetira pištolj i poteže u pravcu glave i grudi Marušića, kako bi ga spriječio da mi pomogne dok su me brutalno tukli. Njegovu majku, ženu od šezdesetak godina su gurnuli i povrijeđena je", kazao je on.

Inače, Kostadin Terzić postavljen je u decembru 2022. godine za potpredsjednika OFK Beograda, kluba koji se prošle sezone probio u Prvu ligu Srbije, a ove najavio dominantan plasman u najviši rang, dok Nova.rs nezvanično otkriva da je njegov brat Nikša zaposlen u Bezbedonosno-informativnoj agenciji (BIA).

Napad se dogodio u utorak, a braća Terzić i L. K. su privedeni dva dana kasnije.